Lösningar för offentlig sektor

Välkommen till Sveriges största mötesplats för alla som leder, utvecklar och effektiviserar offentlig verksamhet. Här får du chans till mängder av möten, nya insikter, kompetensutveckling, underlag till upphandlingar, mingel och utbyte av erfarenheter.

Du får ta del av ett högaktuellt program direkt från politiska tungviktare, myndigheter och experter. Parallellt med Lösningar för Offentlig Sektor går Upphandlingsdagarna, e-Hälsa+MVTe och Framtidens Hälso & Sjukvård.

Digg presenterar

Är AI lösningen på välfärdens utmaningar?

24 januari 16.00 - 16.45
Anna Eriksson, generaldirektör för Digg

Gemensamma digitala lösningar och ökad användning av artificiell intelligens (AI) har stor potential att stärka Sveriges välfärd och konkurrenskraft. Automatisering med hjälp av AI kan vara en väg framåt för kommuner att frigöra resurser och korta handläggningstider inom viktiga verksamheter som till exempel socialtjänst och sjukvård. Men samtidigt finns också stora utmaningar. Hur säkerställer vi att tekniken används på ett säkert och etiskt sätt? Hur löser vi kompetensbristen och tillgången till användbara data? Lyssna till värdefulla erfarenheter och insikter från Diggs arbete med att stödja kommuners användning av AI inom socialtjänsten.

Ingen digitalisering utan inkludering och andra sanningar och erfarenheter från 2 år med covidbevis

25 januari 9.30 - 10.15
Mats Snäll, senior rådgivare på Digg

Covidbevis.se var en tjänst som utvecklades på 4 månader och som gav 6,5 miljoner personer över 18 miljoner covidbevis och möjligheten att resa under pandemin. En verifieringsapp utvecklades och lanserades på 2 veckor och räddade julen 2021. Vilka erfarenheter och slutsatser tar vi med oss från pandemin, användningen av covidbevis och den snabba digitaliseringen? Regeringsuppdraget att utveckla covidbevis m.m avslutas och rapporteras till regeringen den 15 december 2023.

Hjälpte denna information dig?

Ditt svar hjälper oss att förbättra sidan